Kiest u voor een gratis huwelijk of partnerschap, dan moet één van de partners woonachtig zijn in de gemeente Best.
Mocht u toch een verzoek voor een gratis huwelijk of partnerschap indienen terwijl u beiden niet woonachtig bent in de gemeente Best, dan nemen wij dit verzoek niet in behandeling.

 

Wilt u melding van een huwelijk of geregistreerd partnerschap in onze gemeente doen? Bekijk dan de trouwlocaties en lees over onze ambtenaren (meer informatie krijgt u door op de info  I>  te klikken ). Of start direct de melding en maak daarin uw keuze.
U kunt maximaal 12 maanden in de toekomst plannen.

Welkom en gefeliciteerd met het voornemen van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap. Via deze pagina kunt u online een melding doen.

Online melden voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

 Voor een onlinemelding heeft u onderstaande zaken nodig: 

  • DigiD inlogcode.
  • Ingescande identiteitskaart of paspoort van uzelf en van uw partner
  • Ingescande identiteitskaart of paspoort van de getuigen (minimaal 2 en maximaal 4)
  • iDEAL inloggegevens (het betalen van de kosten voor de melding gaat via iDEAL)

Kosten
De kosten die betaald worden bij de melding voorgenomen huwelijk en geregistreerd partnerschap zijn de gemeentelijke legekosten. De kosten voor de externe locatie zitten hier niet bij. Heeft u vragen over deze kosten? Neem dan contact op met de locatie.  

Locaties en trouwambtenaren
Voordat u begint met de online melding van uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap kunt u alvast kijken naar de beschikbaarheid van diverse locaties en trouw ambtenaren. Dit doet u door op onderstaande buttons te klikken. Tijdens de online melding kunt u uw voorkeur doorgeven. Wij doen ons best om hier rekening mee te houden.

Let op:

  • Uw melding is pas definitief als u schriftelijke bevestiging hiervan heeft ontvangen van de gemeente Best.
  • Maakt u gebruik van één van onze externe locaties voor de voltrekking van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap? Legt u dan ook bij de locatie zelf de datum vast.
  • Wilt u de voltrekking van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap in de Trouwkamer van het gemeentehuis laten plaatsvinden? Dan kunt u direct starten met de online melding.

Oriëntatie

Hieronder ziet u onze ambtenaren en trouwlocaties. Door te klikken op een naam uit de lijst kunt u meer informatie bekijken. Door te klikken op het sterretje voegt u deze toe aan uw favorieten. Bij beschikbaarheid ziet u daarna een lijst met al uw favorieten. Alles wat u hier kiest zal bij uw aanvraag al ingevuld zijn.

U kunt maximaal 12 maanden in de toekomst plannen.

Kies een locatie, ambtenaar of beschikbaarheid
Starten